Stalen Kozijnen laten maken

Waar moet u rekening mee houden wanneer u stalen kozijnen wilt laten maken voor bijvoorbeeld in huis? Welke soorten kozijnen zijn er, wat zijn de voordelen, maar ook: wat zijn de kosten? Graag nemen we u in dit artikel mee in het overzicht.

Voordelen stalen kozijnen

Door de komst van steeds meer woonprogramma’s en de ideeën die gedeeld worden op Pinterest zoeken steeds meer mensen naar vernieuwing in hun leefomgeving. Een opkomende trend is die van stalen deuren en puien. Stalen puien kunnen ook in de buitengevel worden geplaatst. Van Laar Stalen Kozijnen maakt puien ook wel gevelbreed ook een complete slanke stalen serre behoort tot de mogelijkheden.  Welke voordelen hebben stalen kozijnen t.o.v. houten kozijnen?

Onderhoudsvriendelijk

Een eerste onderdeel dat op valt is dat het onderhoudsvriendelijk is. Omdat het door het staal zijn kleur behoud hoeft het niet om de 3 jaar opnieuw geschilderd te worden.

Unieke uitstraling

Dit is waar veel mensen voor vallen. Een stalen kozijn of een stalen deur heeft een unieke uitstraling. Vaak wordt het met slanke profielen gemaakt kozijn ook op opvallende plaatsen geplaatst zodat het een echt een eyecather is. Door de slanke profilering van het robuuste staal geeft het een duidelijk statement in een ruimte en aan het gebouw.

Stevig materiaal

Staal is ten opzichte van hout, kunststof of aluminium het sterkste materiaal. Er hangt dan ook wel een prijskaartje aan, maar heeft dan ook veel extra voordelen. 

Soorten stalen kozijnen

Er zijn veel soorten en maten stalen kozijnen. Hier hebben we bij Van Laar Stalen Kozijnen ook al vele jaren ruime ervaring in. We lichten er een aantal voor u uit.

Stalen deurkozijn plaatsen

Allereerst hebben we het stalen deurkozijn. Deze wordt veelal in een huiskamer geplaatst als overgang van de woonkamer naar de gang. Ook kan het goed dienen als stalen buitenkozijn. Door het materiaal kan het ook goed tegen diverse weersomstandigheden. Voor een buitenkozijn kunnen we ook geïsoleerde profielen gebruiken. De koudebrug van de profielen wordt hierbij opgelost door de buitenkant en de binnenkant van de profielen te koppelen met kunststof. De koudenbrug onderbreking zit ter plaatse van het glas en is dus niet zichtbaar aan de buitenzijde of de binnenzijde. Zie hier onder een aantal voorbeelden van stalen deurkozijnen.

Stalen pui plaatsen

Wil je een stalen schuifpui plaatsen dan heeft dit ook voordelen. Het geeft ook hier een unieke uitstraling en heeft een lange levensduur. Een stalen pui heeft als voordeel dat het enorm veel licht opvangt en het verrijkt je aanblik naar en uit de woning. Nadeel is dat bij niet geïsoleerde kozijnprofielen de isolatiewaarde minder is. Uitvoering met thermisch onderbroken profielen heft dit weer op.

Stalen raamkozijn plaatsen

Een stalen binnenraam of een stalen buitenraam is ook een mooie blikvanger. Er zijn vele mogelijkheden qua ontwerp en indeling. Denk aan rond, getoogd of juist strak en vierkant. Het heeft als voordeel dat het ook brandwerend uitgevoerd kan worden en inbraak werend is. Ook hier is de isolatiewaarde minder met ongeïsoleerde profielen en is de prijs t.o.v. van een houten kozijn hoger. De lichtinval is veel groter omdat de profielen smaller zijn. Raamkozijnen kunnen ook met draairamen, draaikiepramen, uitzetramen, tuimelramen stolpramen of valramen worden uitgevoerd.

Kosten stalen kozijnen

De kosten voor stalen kozijnen lopen erg uit een. Zo is er in de afmeting en opdeling zeer veel mogelijk wat van invloed is op de kostprijs. De gemiddelde kosten voor een stalen deurkozijn variëren tussen de 1000 en 2000 euro. De gemiddelde kosten voor een stalen schuifpui zijn 5000-6000 euro. De gemiddelde kosten voor een enkel vast stalen raamkozijn zit op 1000-1500 euro.

Advies stalen kozijnen

Wilt u advies over stalen kozijnen? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee wat er mogelijk is binnen uw budget en woonomgeving. Kijk ook op onze projectenpagina voor meer informatie.

INSPIRATIE OPDOEN MET ONZE PROJECTEN